Työpaikkoja yli oman tarpeen.

Kauhava on vireä ja kehittyvä keskus, jossa yrittäjyys kukoistaa. Kaupunki on tunnettu voimakkaasta metalli- ja puutuoteteollisuudestaan, Suomen kärkikaartiin kuuluvasta alkutuotannosta ja turkistaloudesta, kansainvälisten kärkiyritysten korkeasta teknologiasta ja alueen välisestä yhteistyöstä erityisesti alihankintatoiminnan muodossa. Viime vuosina etenkin matkailupalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan ja eräs merkittävä työllistäjä on myös elintarvikejalostus. Kauhava tunnetaan perinteisesti myös turkistaloudestaan.

Kyllä töitä tekevälle riittää – ainakin Kauhavalla!

Työllisyystilanne Kauhavalla on aina ollut hyvä ja työttömyys maakunnan alhaisimpia eli näkymät ovat hyvät. Täällä toimii 1500 yritystä ja uusia yrityksiä perustetaan 70-80 kappaletta vuodessa. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ja Kauhavan kaupungin ohella suurimpia työnantajia ovat MSK Group Oy, Skaala IFN Oy, Lillbacka konserni, Härmän Kuntoutus Oy, Unico Finland Oy ja Pellon Group Oy. Töitä on Kauhavalla enemmän kuin tekijöitä!

Kauhavan kaupunki panostaa jatkuvasti elinkeinotoimintojen kehittämiseen ja monipuolistamiseen. Elinkeinoasioita hoitaa Kehityskeskus, joka koordinoi elinkeinoelämän kehityshankkeita ja vastaa yritystoiminnan neuvonnasta eri toimijoiden kanssa.

Kauhavalla toimii jopa 1500 yritystä ja aktiivisia maatiloja on yli 1000 eli kolmanneksi eniten koko Suomessa.

Kauhava oli täynnä tekijöitä jo ennen vanhaan. Alueen teollistuminen sai alkunsa jo 1800-luvun puolivälissä kudonnaisten ja puukkojen valmistuksen myötä. 1950-luvulla alkoi kehittyä maatalouskoneiden valmistus sekä puusepänteollisuus ja 2000-luvulla matkailu- ja hyvinvointipalvelut nostivat päätään. Nykyisin ne toimivat elinkeinona monille, sillä matkailijoita riittää ja Kauhavan maine hyvänä paikkana kiirii kauas!

Invest Kauhava – Vapaat toimitilat ja yritystontit